tisdag 30 oktober 2018

En solskenshistoria - Rally i tre generationer


Anders Banger, en gång Sveriges yngsta CoDriver och SverigeSerie-mästare i Elit A år 2009, är det få i klassen som inte känner till. Lite mer okänt för många i klassen är det kanske att Anders tidiga karriär inleddes i högerstol på pappa Bennys bil, även pappa Benny Persson är en minst sagt rutinerad rallyräv med massor av år bakom rallyratten.

Nu är det dags att för generation tre att ta sina första rallysteg, Anders fjortonårige son Gabriel.

Familjen använde en dag på höstlovet till att hämta klassansvarigas förra tävlingsbil, vår kära 240 som stått som reservbil i några år men som också tävlats med så sent som Finland hösten 2016. 

Men, den riktiga tvisten på historien är att Gabriel inte hade en aning om vad som var på gång att hända. Unge herr Banger trodde istället att man skulle åka norrut för att hämta en bil som farfar hade köpt. Hans ansiktsuttryck när dörren på klassansvarigs garage öppnades och där stod en gul nyputsad VOC 240 med Gabriel Banger på bakre sidorutorna är obeskrivlig. Tårarna var nära på unge Gabriel som länge drömt om en rallybil, och inte bara en rallybil utan som faktiskt drömt om en gul 240 någon gång i framtiden, när han insåg att framtiden … det är nu!

Klassansvariga är övernöjda att få skicka vår älskade 240 vidare till en junior, och i synnerhet till Gabriel som vi känner sedan han var en liten parvel. Ta väl hand om henne. Vi känner på oss att vi kommer att ses i rallyspåren om inte alltför länge.

Får vi gissa att det finns en del andra fjortonåringar i vårt avlånga land som är lite avundsjuka på Gabriel Banger i dag.