tisdag 4 december 2018

Här är SverigeSerien 2019, året då VOC firar 30 år!

Här är den kompletta SverigeSerien nästa år, det vill säga 2019, året då VOC firar sin 30-års dag som rallyklass:

Tävling 1  Torsby, 12 januari – MK Ratten, Finnskogsvalsen Fryksdalens Brunnsborrning DAG
Tävling 2  Torsby, 12 januari – MK Ratten, Finnskogsvalsen Fryksdalens Brunnsborrning KVÄLL
Tävling 3  Vännäs, 2 februari – Vännäs MK, Vännäs Plåt Rallyt 
Tävling 4  Ljungby, 18 maj – Ljungby MK, Rally Midsommardansen
Tävling 5  Edane, 13 juli – MK Team Westom, Rally Edane
Tävling 6  Kil, 10 augusti – Kils MK, Killingen
Tävling 7  Eskilstuna, 31 augusti – Eskilstuna MK, EMK Kannan 
Tävling 8  Örebro, 5 oktober – SMK Örebro, Rikspokalen FINAL SVERIGESERIEN

Vintertävlingarna är redan presenterade och kommenterade samtidigt som årets VinterSerie släpptes, så dessa kommenterar jag inte vidare.

Sommar och grussäsongen inleder vi med ett riktigt kärt återseende. Vi styr kosan mot Ljungby för att köra Midsommardansen på klassiska SydsvenskaRallyt-vägar den 18 maj. Det här är en riktigt fin tävling på småländska rallyvägar av allra högsta kvalitet. Om inte minnet sviker så var det så länge sedan som 2009, alltså tio år sedan, vi körde Ljungby senast. 

Juni är tävlingsfri i SverigeSerien men här kommer en deltävling i SommarSerien att tillkomma som botar rallyabstinensen och håller sinnena på spänn. 

Innan vi tar semesterledigt så hinner vi också med Rally Edane som går av stapeln utanför Arvika. Rally Edane gjorde entré i VOC Mekonomen Rallys serier med dunder och brak sommaren som gick och blev direkt, första året i kalendern, utsett till årets tävling av klassens tävlande. Övriga kommentarer överflödiga. Klart vi ska tillbaks till Edane!

Kil och Rally Killingen är kända sedan länge i VOC och vi har kört den under många år. När tävlingen i år tvingades byta datum på grund av den gångna sommarens skogsbrandfara var vi tyvärr tvungna att ställa in den i vår kalender för att inte få tävling tre helger i rad, dessutom i nästan samma del av landet. Den tävling som Kil´s MK körde var fantastisk, trots att vi uteblev. Nu tillbaka på gamla klassiska vägar kring Kil efter att ha körts på andra vägar i flera år. Nästa år blir detta ytterligare en toppentävling i vår fina kalender, det törs jag lova.

Nästa anhalt är Eskilstuna och EMK Kannan. Det är ytterligare en tävling som gått från klarhet-till-klarhet när vi gästat och i 2019-års kalender så blir det därför en självklar del av klassen kronjuvel, SverigeSerien. Ännu lite lite mer specialsträcka av samma grymma kvalitet som Eskilstuna MK har levererat de senast åren utlovas till nästa år. För att använda ett gammal "Hobbex-ord" ... väldigt hög wowfaktor utlovas. 

Att vi stänger säsongen i Örebro har blivit en kär tradition. SMK Örebro bjuder alltid på en kanontävling dessutom i ett kompakt och tidseffektivt format som passar oss utmärkt då vi ska hinna med att få alla tabeller klara innan middag och prisutdelning tar vi senare på kvällen. Då ska också landets utan konkurrens största och mest värdefulla prisbord en en enskild klass fördelas, värden för minst 150 000:- ska få sina rättmätiga ägare. Nästa år vet jag redan nu kommer inte bli något undantag från den härliga regeln. Men, vi jobbar konstant med prisbordet för att göra det ännu större så vart vi landar vet vi inte ännu.

Den kommande säsongen fyller klassen 30 år och det gör vi starka och växande. Det är helt unikt och helt fantastiskt inte bara i Sverige utan i hela världen. En märkesklass på mer än 700 bilar är också det något helt unikt och likaledes fantastiskt. Klassen har producerat svenska mästare, europamästare och till och med världmästare mer eller mindre på löpande band. Vi må fylla 30 nästa år, men vi ska fortsätta att producera mästare i många, många år till.

Välkomna till 2019-års SverigeSerie. Välkomna till VOC´s trettioårsjubileum i rallyskogarna.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger & Lotta med organisation