tisdag 30 oktober 2018

Nu väljer vi att presentera VinterSerien 2019 och början av SverigeSerien


Vägen till helt klara serier tar lite längre tid i år på grund av ökad osäkerhet då mycket är oklart för andra stora rallyserier än de vi i VOC Mekonomen Rally driver. 

Men, nu känner vi oss redo att presentera 2019-års VinterSerie även om det fortfarande finns ett litet frågetecken kvar att räta ut.

Tävling 1  Torsby, 12 januari – MK Ratten, Finnskogsvalsen DAG
Tävling 2  Torsby, 12 januari – MK Ratten, Finnskogsvalsen KVÄLL
Tävling 3  Vännäs, 2 februari – Vännäs MK, Vännäs Plåt Rallyt
Tävling 4  Örnsköldsvik, 3 februari – Örnsköldsviks RC, Örnskölden
Tävling 5  TILLKOMMER EVENTUELLT se vidare nedan

Med detta är även de tre första tävlingarna i nästa års SverigeSerie presenterade. Tävling 1 till och med Tävling 3 i VinterSerien är också i vanlig ordning SverigeSeriens tre vintertävlingar.

Lite om tävlingarna 

Vi startar serien på samma sätt som vi gjorde i år (2018) med att dela MK Rattens fantastiskt fina Finnskogsvals i två deltävlingar, dagssträckor kontra kvällsträskor med en lite länge service däremellan då vi samtidigt inväntar mörkret så att det blir lika för alla. Möjlighet att starta om i deltävling två på eftermiddagen utan tidstillägg i den tävlingen bara man hinner till sin starttid, dvs TK ut från service.

Finnskogsvalsen och MK Ratten är utnämnd till Årets Tävling och Årets Arrangör av klassens förare, det säger allt. Dessutom i Värmland som ligger bra till rent geografiskt för en mycket stor del av klassen och där ”nationalsporten” faktiskt är motorsport. En topptävling!

Som nästa anhalt drar VinterSerien norrut till klassansvarigs hemmaklubb och alltid lika fina Vännäs Plåt Rallyt, en institution i nordnorrländskt rally. Välkänt och omtyckt i VOC-kretsar och övrig presentation överflödig som det brukar heta. Ett garanterat superfint rally på kanonvägar.

På vägen hem (nåja … hem för de flesta i klassen som ska åka söderut från Vännäs för att komma hem) så kommer vi i år att stanna till i Örnsköldsvik för Rally Örnskölden. 

Konceptet att vi besiktigar våra bilar redan efter målgång i Vännäs Plåt Rallyt för start i Örnskölden nästa morgon blir nu verklighet. Det gör att vi kommer färdigbesiktigade ner till Örnsköldsvik, eller rättare sagt till Långviksmon där rallyt faktiskt går. Det gör i sin tur dels att vi kan bo kvar i Vännäs och slipper byta boende. Det är bara drygt 12 mil till Långviksmon så det går utmärkt att åka på morgonen före tävling. Det innebär också att vi kan starta tidigt i Långviksmon, första start är planerad redan till 10:00 och med ett tajt rally så kommer de allra flesta av oss att hinna hem på söndag kväll och kan jobba på måndag igen.

Vi kommer också med Vännäs MK´s proffsiga och gästvänliga bistånd att se till att det finns mekmöjligheter i Vännäs för oss som behöver. Och de av oss som har större problem kommer också möjligheten finnas att kunna avanmäla sig till Örnskölden med rätt att få startavgiften tillbaka ända till 22:00 på lördag kväll, det vill säga på kvällen efter Vännäs.

Utöver detta så pågår fortfarande diskussioner om att utöka med en femte deltävling i det som i så fall blir en ”jubileums-års-utökad” VinterSerie. Denna tävling kommer i så fall sist i tid av årets vintertävlingar och blir då enligt vår regelverk obligatoriskt räknad final. Tre mycket intressanta dialoger pågår men hur de slutar kommer vi inte att veta helt säkert förrän om ett par veckor, så ge er till tåls. 

Välkomna till en JubileumsVinterSerie på fyra eller kanske tom fem riktigt högoktaniga rallytävlingar i vinterskrud.


/ VOC Mekonomen Rally - Roger och Lotta med organisation