tisdag 11 september 2012

Grattis till Mattias Olsson för stabil seger i Ostsee Rallye

Med seger i helgens deltävling i VOC NordicWest EuroCup, Ostsee Rallye i Tyska Grömitz, tog Mattias Olsson ett rejält grepp i tabellen för 2012-års serie. 

Ostsee Rallye bjöd som vanligt nere på kontinenten på ett asfaltrally av högsta kvalitet. Snabbt och emellanåt riktigt utmanande vägar. Mattias, som för dagen hade Patrik Barth i högerstolen en ung man som vi i vanliga fall hittar tillsamman med Jimmie Walfridsson i hans Ford Fiesta R2, körde kassaskåpssäkert och ledde från start till mål.

Den enda riktiga utmanaren till Mattias var en annan svensk, Oscar "lillvrena" Johansson. Men då Oscar tyvärr umgicks lite väl närgånget med en mäktig ek på rallyts nionde specialsträcka så försvann även det hotet.

Den nionde sträckan innehöll ännu mer. Tekniska problem på den sträckan kunde ha stört klang-och-jubel-föreställningen för Mattias också. En bakaxelupphängning som lossande samtidigt som växellådan började krångla kunde ha förvandlat dur till moll. Bakaxelproblemet löstes på service och den krånglande lådan höll ihop ända till mål och därmed var segern i Ostsee Rallye ett faktum.

Stort grattis till Mattias Olsson och stand-in CoDriver Patrik Barth och förstås hela teamet runt er.

Då det återstår en ordinarie tävling och tre bonustävlingar leder Mattias över tvåan Siggi Mayer med hela 41 poäng. Och eftersom att en av de återstående bonustävlingarna går i Tyskland så kan Siggi maximalt plocka ytterligare 60 poäng. Trea och fyra ligger titelförsvarande Ingemar Thelander och Kristoffer Karlsson, båda på 60 poäng. Genom att de är svenskar kan de plocka ytterligare 75 poäng och kan därför fortfarande nå Mattias med god marginal. Faktiskt har även Oscar Johansson och Robert Blomberg på femte respektive sjätte plats fortfarande chans att vinna med sina 37 inkörda poäng så här långt.

Upplagt för en intressant säsongsavslutning och det blir spännande att se hur de inblandade valt att planera sina respektive tävlingsscheman. Nästa drabbning i NWEC är den 5-6 oktober i Danska Roskilde.

/ VOC - Roger & Lotta