måndag 17 september 2012

Anmälan ute till VOC RallyXplosion 13 oktober - finaltävling i SverigeSerien 2012

Nu ligger inbjudan och anmälan till VOC RallyXplosion ute på www.oscarson.net

Hoppas att alla noterat att datumet alltså sedan länge är flyttat till den 13 oktober.

Enligt modellen som vi etablerade i fjol så räknas ALLA TRE kvalificeringsåken samman till en tre intensiva sträckors rallytävling - och detta utgör grund för utdelning av SverigeSerie poäng i respektive förarklass. Nytt för i år är dock att vi kör dubbla varv i kvalet, alltså två yttervarv och två innervarv på Västerås MS härliga parrally bana - totalt 3 x cirka 3,2 km - mer bilåka för startavgiften alltså och än mer utslagsgivande.

Den BÄSTA av dina tre tider i kvalet blir sedan grund för din placering i den följande utslagsstegen som fungerar som en Dragracing eliminering... man mot man, först i mål (utan tjuvstart eller annat otillåtet) går vidare i stegen. Det är en så kallad sportsmanstege som gör att man undviker att de allra snabbaste från kvalet möts tidigt i stegen. I utslagstegen kör vi bara ett varv på ytter- respektive innerspår, alltså cirka 1,6 km.

Respektera också däcksbegränsningen. Det är bara grusdäck som är tillåtna: inga ormdäck, R-däck, slicks, skurna slicks eller dylikt. Detta för att det ska bli sportsligt och lika för alla, kort sagt en sann VOC-tanke. Däcken kommer att kontrolleras på väg ner mot startplattan.

Vi återkommer inom kort med info om vad som gäller för kvällen då vi flyttar oss till lokal i närheten för vår priscermoni för året med sedvanlig middag.

OBS - BONUS! Alla vi som kör VOC RallyXplosion har också halv startavgift på Västerås MS parrallytävling som går dagen efter, om vi vill stanna kvar och köra tävling även på söndag. Depån kommer att vara bemannad hela natten så det kommer att finnas möjlighet att lämna sin rallybil för oss som ska köra även på söndag. Och! Om bilen inte lämnar depån, och inte havererat under lördagens tävling, så behöver den heller inte besiktas inför söndagens tävling.

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till en riktigt rolig rallydag, som i år dessutom stegvis glider över till festligheter årets middag/prisutdelning. Intervjua gärna någon som var med och trivdes i Västerås i fjol.

/ VOC - Roger & Lotta tillsammans med Västerås MS