tisdag 27 mars 2012

VOC rallyfälgar! Var med och påverka!

Rally är dyrt och vi i klassledningen driver därför flera olika projekt för att sett som helhet förbilliga för oss som tävlar i VOC. Vi tror att det är viktigare att försöka förbilliga för alla tävlande än att prioritera prispotter och dylikt som i praktiken bara är för några få.

Fälgar har blivit ett allt hetare diskuterat ämne. Det börjar bli  svårt att hitta de bästa och mest eftersökta modellerna av originalfälgar, och det har i sin tur drivit upp priserna på dessa fälgar som begagnade. 

Men ett lika ofta påtalat problem är att spräckta fälgar orsakar punkteringar som alltid är dyra eftersom att de nästan alltid orsakar ett förstört däck som i sig är dyrt, men ofta också en förstörd tävling. Och en förstörd tävling är riktigt dyrt: resor, startavgift, däck, bensin, kanske en övernattning för att sedan tvingas bryta eller i vart fall tappa alla chanser till en god placering.

Riktigt bra rallyfälgar är dyra men vi har undersökt möjligheterna att hitta en högkvalitativ rallyfälg för oss i VOC, med kostnaden i fokus. I samarbete beräknar vi att kunna pressa priset på den från normala 1700-1800 kronor ner till cirka 1300 kronor. Vi pratar om ett känt märke och en riktigt bra och hållbar fälg, därför blir detta också något av en engångsinvestering.

Innan vi går vidare med förhandlingarna vill vi veta vad alla ni i klassen tycker. Det vi skulle vilja veta är:
1. Skulle du välja att köpa en sådan inklassad VOC-fälg?
2. Hur många skulle du köpa direkt den blir godkänd (under första året)?
3. Vad du heter.
4. Vilken mailadress vi kan nå dig på.
Det två sista uppgifterna så att vi vet vem som svarat för att inte räkna samma svar flera gånger. Så vi kan nå dig och för att inte påminna dig som redan svarat.

Vi är jättetacksamma att du svarar även om du inte alls är intresserad och säkert inte skulle köpa några fälgar, det är lika viktigt för oss att veta.

OBS! Du förbinder dig förstås inte till något genom att svara, du underlättar bara för oss att ge tillverkaren rimliga indikationer.

Förtydligande direkt: Någon frisläppning av fälgar blir det inte, utan det blir en klassad fälg i samarbete med tillverkaren. Det finns väldigt dyra fälgar att köpa och man ska inte köpa sig fördelar i VOC. Originalfälgar kommer självklart även fortsättningsvis att vara godkända för dig som inte vill eller kan investera i rallyfälgar.

Det är bråttom om vi ska hinna med detta inför sommarsäsongen. Svara därför så snart du bara kan till: vocsverige@gmail.com

Tack på förhand för din hjälp!

/ VOC - Roger och Lotta