måndag 21 november 2022

SverigeSerien 2023 - uppdaterad!

Är glad att nu kunna presentera Vännäs med Vännäs Plåt Rallyt går in som tredje vintertävling, ett genrep för klubben två veckor innan VM-tävlingen i samma område. Tävlingen går på toppenvägar helt motsvarande VM men med lite kortare sträckor. 

Tyvärr inte på exakt samma vägar som VM, i så fall hade vi varit tvungna att köra efter VM:et och då fick vi två problem: dels att vädret kan bli lurigt i slutet av februari men främst att vi helt förståeligt har en oerhört tröttkörd klubb efter en urladdningen med att vara huvudansvariga för ett VM-rally.

Nu finns det bara ett "hål" kvar i SverigeSerien 2023. Positivt dialog med en riktig kanontävling pågår och vi hoppas kunna landa de sista detaljerna i närtid. 

Några datum och tekniska detaljer stökade till det i en SverigeSerie som i grunden var klar för länge sedan, men oklarheterna är på väg att rätas ut och vi meddelar förstås så snart vi också fått den sista pusselbiten på plats.

Precis i vanlig ordning så innehåller 2023 års SverigeSerie åtta deltävling. Tävlingar på såväl snö och is som på grus. Precis som vanligt så är tävlingarna spridda över en stor del av vårt vackra rallyland - som sig bör i en huvudserie i landets största och mest spridda rallyklass. Och precis som vanligt så har vår ambition också varit att tidsmässigt få in en lön mellan varje deltävling,viktigt då det är många av oss som kör med liten eller ingen sponsoring. 

Precis som vanligt så kommer toppen i varje förarklass att kunna se fram emot att dela på ett av landets mest dignande prisbord i slutet på säsongen. I år (2022) så fick ALLA som var på prisutdelningen pris. Och totalt så delade vi på priser för mer än 100 000 kronor. Och inför 2023 så jobbas redan nu hårt för ett prisbord som kommer att slå alla tidigare rekord, mer om detta också så snart alla detaljer landat.

Men viktigast av allt … som vanligt innehåller SverigeSerien även 2023 bara jättefina tävlingar.

SverigeSerien 2023

VINTER

Tävling 1 – Torsby, 14 Januari – Finnskogsvalsen 1, DAG

Tävling 2 – Torsby, 14 Januari – Finnskogsvalsen 2, KVÄLL

Tävling 3 – Vännäs, 28 Januari – Vännäs Plåt Rallyt

SOMMAR

Tävling 4 – Ljungby, 6 Maj – Midsommardansen

Tävling 5 – Nora, 10 Juni – Noratrofén

Tävling 6 – TBA

Tävling 7 – Laxå, 26 Augusti – Laxå Rallyt

Tävling 8 – Eskilstuna, 23 September – EMK Kannan

NOT: Gällande TBA (To Be Announced). Hösten kommer att kompletteras med antingen en tävling i augusti eller en i oktober, dialoger pågår.

/ VOC Mekonomen Rally - Roger & Lotta med organisation

Den här sidan kommer att uppdateras så snart frågetecknen är uträtade.