onsdag 27 mars 2019

Febrig VOC-Elias kniper pallplats på Azorerna


Rally Azorerna är allmänt känt som EM-kalenderns absolut tuffaste rally. Beläget mitt ute i ingenstans (nåja, snudd på mitt i Atlanten) bjuder den gamla vulkanen på extremt tuffa förhållanden för alla rallyförare som tar sig dit. Rutin som rallyförare och av tävlingen är i det närmaste ett krav för att överhuvudtaget ha något med toppstriden att tänka på.

En av klassens stoltheter, Elias Lundberg, guidad av David Arhusiander debuterade i J-EM på den fruktade ön. Elias drogs med hög feber och båda saknade någon som helst erfarenhet av tävlingen.

Ser ni vart det hela är på väg? Ja, självklart levererade duon precis på det sätt vi har vant oss vid. Lugn och samlad körning där man accepterar villkoren och inte förivrar sig resulterar i en mycket meriterande tredjeplats trots en snedslagen bakaxel, trasig styrning, strulande växellåda och punktering. Dessutom någon sträckseger att lägga till meritlistan och ett rungande beröm från Opel Motorsports chef Jörg Schrott.

"Vissa människor skulle inte ens ha gått ur sängen med en sån influensa, men Elias är en hård skandinavisk fighter. Han var lugn och fokuserad, upprepade gånger visade att han kan hålla tempot i täten av klassen. Nivån i ERC3 Junior är extremt hög i år! Om de yttre förhållandena den här helgen kan jag bara säga att vi är vana vid mycket på Azorerna, men det väder vi hade sista dagen har jag aldrig sett tidigare!"