onsdag 7 mars 2018

Svenska VOC-profiler imponerar i snöigt Tyskland

Elias Lundbergs Opel Adam redo för start.

I något av svårast tänkbara förhållanden med snöiga och isiga vägar utan ordentliga vinterdäck lyckades klassens profiler imponera i helgen. I tyska Saarlan-Pfalz kördes Opel Adam Cup med Elias Lundberg som enda svensk. Ja, David Arhusiander bisitter och rabblar noter förstås och Joakim Sjöberg tog plats bredvid amerikanen Sean Johnston. För övrigt första gången Joakim läste noter på engelska och enligt uppgift så med bravur.

Elias satte av i ett tillsynes hysteriskt tempo på fredagen, låg 9:a totalt och med nästan en minuts ledning till resten av Adam-fältet. Han valde dock att fokusera på målgång under lördagen vilket resulterade i en ytterst hedervärd andraplats i sin debut i cupen. Han slutade för övrigt också 9:a totalt.

En annan svensk som var på plats var fabriksföraren Tom Kristensson som med Henrik Appelskog skulle göra sig hemmastadda i sitt nya team och värma upp inför kommande ERC-säsong. Sammanfattningsvis kan man väl säga att även det gick bra då de vann R2-klassen och slutade 10:a totalt.

Imponerande insats av alla inblandade säger vi och önskar samtliga team stort lycka till under resten av säsongen.