torsdag 11 augusti 2016

Klart för Finland, Tammerfors och Pirelli Rally


Nu är allt klart för årets stora rallyäventyr, Pirelli Rally i Finland.

Inbjudan hittar du på den här länken: INBJUDAN PIRELLI RALLY. Anmälan är nu stängd!

Efter hårda förhandlingar så landade vår anmälningsavgift på 300€ dvs samma som vi betalade 2014. OBS! Kostnad för noter tillkommer, se mer om detta nedan.

Rallyt omfattar för oss cirka 45 mil varav hela 11 mil är specialsträckor av en typ och klass som bara finns i Finland, de måste upplevas för att man ska förstå. Just den här tävlingen är vald till ÅRETS TÄVLING av de finska rallyåkarna flera år i rad, och är också finaltävling i Finska Mästerskapen.

NOT: Det kommer också att finnas en ShakeDown sträcka på torsdag eftermiddag för den som vill känna på finska väg, och där vi är väldigt välkomna. Denna kostar någon hundralapp extra vilket betalas på plats. Noter kommer att finnas även till denna. Mer info om denna kommer så snart allt är klart.

Vi kommer bara att köra en Webb-TV sänd publiksträcka inne i Tammerfors på fredag kväll, sedan hoppar vi av säkerhetsskäl över kvälls-/nattsträckan. Detta eftersom att vi då varit igång och rekognoserar hela dagen, en situation som vi är ovana att hantera.

De sträckor som vi kommer att åka har nästan uteslutande använts tidigare i det mytomspunna finska VM-rallyt, alltså kilometer-efter-kilometer av ren rallypornografi om uttrycket tillåts.

Gällande noter 

Precis som vid tidigare Finlandsäventyr så kommer vi att få hjälp av firma Barth, Noteriet - Patrik och Gunnar, att nota rallyt. De kommer att nota specifikt för oss och dessa nothäften kommer ni att beställa samtidigt som ni anmäler er här på vår hemsida, avvakta vidare info om detta. OBS! Ni måste förbeställa för att ni ska kunna få noter! 

Era förbeställda noter kommer att finnas tillgängliga att hämta ut och betala på fredag morgon på plats i Finland. OBS! Noterna kan bara betalas kontant vid uthämtande (med kronor eller euro) detta eftersom att detta ligger på sidan om tävlingens vanliga administration. Kvitto finns förstås.

Krav från Barth är att vi måste reka noterna minst en gång under fredagens tid för recce eftersom att de finska vägarna är snabba och svåra - respektera detta krav.

Eftersom att vi blev så relativt får anmälda så blir tyvärr notpriset lite högre än vi först indikerade för att vi ska få ihop budgeten. De kommar att kosta 1 600 kronor eller 170 €.

Rabatt på Tallink Silja

Gällande överresa till Finland så har vi förhandlat fram ett rabatt för alla den stora majoritet av klassen som det passar bäst för att åka från Stockholm till Åbo. Vi får 20% rabatt på hela bokningen hos Tallink Silja och ni väljer själv vilken klass ni vill åka, dvs vilken typ av hytt ni vill ha och vilket ekipage ni vill ta med er. Rabatten gäller på hela bokningen och för utresa 21 eller 22 och hemresa 24 eller 25 september. Bokar gör du via telefon 08-22 21 40 och du uppger bokningskod 108 735 för att få rabatten. Betalar gör du som vanligt med kort.

Tips! Försök att använda ett ekipage som är max 2 meter högt, annars hamnar ni på lastbilsdäck tillsammans med den övriga nyttotrafiken och där är kostnaderna mycket högre.

Planera också för hemresa tidigast med  morgonfärjan på söndag 25 september. Det är många startande och vi kommer inte att hinna med kvällsfärjan som går från Åbo redan 20:15.

Speciella regler

Vi kör Finland på dispens, det innebär att det i princip är våra svenska regler för såväl bil som säkerhetsutrustning som gäller och minst en av våra tekniker kommer också att finnas på plats i besiktningen.

Det finns dock några enkla undantag:
- Alla måste ha HANS/HNRS (alla hjälmar som är godkända i Sverige går bra att använda)
- Föraren måste ha eldsäkra handskar, Nomex eller liknande eller skinn.
- På serviceplatsen måste du ha presenning även under servicebilen
- På serviceplatsen måste brandsläckare finnas.

Slutligt anmälda vid stängning 12 september

Här kommer en lista med oss som är anmälda nu när anmälan är stängd. Listan är i seedningsordning, dvs i den ordning vi kommer att starta i tävlingen.

ELIT A
Nils Östgård
Lars Ohlson
Siggi Mayer
Mattias Nilsson
Niklas Nilsson 
Pär Pålsson
Kim Nilsson               
             
ELIT B
André Nygren
Daniel Thorph
Oskar Larsson
Tommy Ohlsson
Simon Erlandsson
Simon Olsson
Rickard Gustafsson
Roger Fransson
Rasmus Brask-Nilsen

CUP
Patrik Fredriksson
Håkan Nilsson

Välkomna till en rallyupplevelse utöver det vanliga!