söndag 3 juli 2016

Lerigt Gästabud i Nyköping

Topp 4 A- & B-förare i Gästabudstrofén 2016 

SMK Nyköping  bjöd upp till Gästabud i ett regnigt Nyköping med omnejd.

Ungdomarna gick ut först och var nog nöjda med det. Författaren är lätt osäker men det är möjligt att de faktiskt klarade sig helt undan regn, något övriga klasser definitivt inte fick åtnjuta. Segrande i ungdomsklassen blev Isac Nordström med Joakim Ellner Landberg och Martin Broberg som efterkommande klassfränder.

A- och B-förare slogs samman till en klass med Elias Lundberg bärandes ett tungt favoritskap. Föga förvånande förvaltade han bördan väl och säkrade därmed också sin femte och sista poäng för uppklassning till A-förare. För er som nu sitter och funderar; jodå mycket riktigt, körkortet tog han i våras. Bakom Elias utkämpades en hård kamp om de resterande pallplatserna. Dennis Askling kom in på en andraplats följd av Erik Stenberg. Blott 6 tiondelar bakom fick Erik Corell se sig snuvad på sista pallplatsen. Intressant är att efter fem mil skiljde det 2,6 sekunder mellan Dennis och Erik.

Sen start i kombination med mycket regn gick hårt åt C-förarnas Volvobilar. Av 19 startande var det endast sju som kom i mål. I mål med besked, och med bästa tid kom Lukas Kindgren följd av Andreas Hultström och Niklas Berglund.