lördag 4 juni 2016

Elias och Kim segrade i Rally Biltema

Segrare i C-VOC Kim Mastad krisar till det en smula på SS 4.

Karlstad MC Bil inledde Svenska Rallycupen i år med Rally Biltema. Med ca 250 startande var det borgat för stor konkurrens i alla klasser och särskilt så i klassen för VOC Mekonomen Rally. De tävlande delades in i två klasser, A & B sammanslaget samt C-klassen.

Elias Lundberg var förstås förhandsfavorit tillsammans med bl.a. Tom Thomasson. Efter att Tom bröt rallyt på SS4 var det ingen som längre riktigt hade korn på Elias som kunde köra hem sin andra raka seger som B-förare. Även denna gång som segrare totalt i VOC-klassen. Daniel Torph tog hem andraplatsen och bak honom, med knappt tio sekunder, återfinner vi Richard Engström.

I C-klassen var leendet bredast möjligt då Kim Mastad säkrade sin första seger redan i sin tredje start. Kim bjöd upp Viktor Johansson till en katt-och-råtta-lek som skulle vara hela dagen och skilja de båda åt med blot 0,9 sekunder. Markus Ledin körde in på en tredjeplats.

Bland juniorerna var det Isak Nordström som återigen tog hem segern, detta ca 1:42 före Victor Hansen som jagades av Daniel Dannevall drygt 8 sekunder bakom.