lördag 9 april 2016

Seger i C-förarpremiär i Simrishamn


Oscar Ljung inledde sin C-förarkarriär på bästa möjliga sätt. Med nytaget körkort stod Oscar överst på pallen flankerad av Jimmie Karlsson som 2:a och Christian Gustafsson på bronsplats.

B-förarfältet skulle även detta toppas av en hemmaåkare. Andreas Persson gjorde sin klubbkompis Oscar sällskap bland klassens segrare följd av kända namn från klassens nationella serier; Fredrik Alin och Erik Corell som hade färdats lite längre för att slipa bort rattrost och inhämta ett 2:a resp. 3:e pris.

I högsta A-klassen var det ett bekant namn i klassen som drog det längsta strået, med ganska god marginal också. Fredrik Menck visade att med rätt förare bakom ratten kan en 242:a från 81 köras ifrån de minst 10 år yngre 940:na. Bakom Fredrik bjöd Mattias Andersson och Kim Nilsson på en tiondelsstrid. Med en differens om 4 på målklockans sista siffra till Mattias fördel kan man tro att hans hemresa till Motala gick förhållandevis lätt. Om han bestämde sig för att ta igen de 20 sekunderna upp till Fredrik Menck på väg till deras gemensamma hemstad låter vi vara osagt.

Ungdomsklassen vanns av Isac Nordström följd av Victor Hansen.