lördag 12 mars 2016

Vintersäsongen rundades av i Lima


Strax kort om 40 VOC Mekonomen Rally ekipage var anmälda till den traditionsenliga avrundningen av vintersäsongen i Lima. Som bilden antyder var André Nygren en av de anmälda och gjorde ingen besviken då han var totalsnabbast i klassen.

Tom Thomasson var snabbaste A-förare bakom vilken klassnestorn Ingvar Nilsson drog det längre strået i en sekundstrid med Dennis Askling. Efter knappt en timmes körning skildes de två åt av blott en sekund. Nämnas bör också att tävlingen fick internationellt besök signerat Siegfried Mayr som uppenbarligen fått smak för det här med vinterrally.

I B-klassen var det näst favoriten Nygren i en 940 de äldre 240-bilarna som dominerade. Daniel Torph knep en välförtjänt andraplats före Anders Lönnström. Per Ström fick öva snöskottning efter att ha testat den fina 242:ans styrka mot de väl tilltagna snövallarna, detta dock efter att ha varit totalsnabbast på SS 2.

Dennis Rådström åkte helt säkert inte till Lima för att sluta trea i C-klassen men med en okaraktäristisk tid på SS1 fick han jaga sig upp i resultatlistan hela dagen. Några som genomförde dagen utan missöden var Markus Ledin och Patrik Fredriksson, den senare kunde nöjt rulla hemåt med en segermarginal om drygt en minut.

I ungdomsklassen var det Simon Eriksson som fick hålla klassens fana högt då övriga tre anmälda tyvärr bröt. Kraftöverföringen tycks inte velat vara på ungdomarnas sida då knutkors och växellåda angavs som orsaker i brutna-listan. För ungdomslöftet Elias Lundberg har enligt uppgift spadarna begagnats, vi är osäkra på när Elias körde av vägen senast men ska det ske så ska det väl ske i snö?