torsdag 7 november 2013

Rally Waldviertel, sista deltävlingen i NWEC

Nu drar det ihop sig mot sista stora serietävlingen för året i VOC Mekonomen Rally. Endast Rally Waldviertel i Grafenegg, Österrike är kvar att köra. Det enda svenska ekipaget på plats är Emil Bergkvist och Sofie Lundmark som jagar årets andra mästerskapstitel då de storstilat tog hem guldet i SverigeSerien tidigare i år. 

I rallyt får de sällskap av fyra ekipage till, i startlistan hittar vi bland andra hemmaåkaren Markus Stachl och sverigebekante Siegfried Mayr. Vilka som är favoriter råder det dock ingen tvekan om när man tittar på seedningen. Emil och Sofie startar som nummer 51, nästa VOC:are som är Jochen Walter hittar vi först nere på startposition 62 och resten kommer ännu längre bak från plats 81 och neråt.

Starten går imorgon kl 12:00 svensk tid. Då ska de avverka inte mindre än 19 mil specialsträcka på väldigt speciella vägar. Emil och Sofie rapporterar från  reccen att det är kluriga sträckor. Blandat grus och asfalt, dessutom med mycket lera som extra krydda.

Följ rallyt via dess officiella hemsida http://www.waldviertelrallye.com. Där hittar ni startlistor, kartor, resultat och mycket mer. Hemsidan ger också en inblick i hur man jobbar mot publik, näringsliv och media när man anordnar rallytävling i Österrike. Det känns som att vi i Sverige har en hel del att lära!

/ VOC Mekonomen Rally - Fredrik