lördag 15 juni 2013

SS 4. Ulvaskog, 12,41 km

VOC Mekonomen Elit A
Emil håller undan och ser ut att ta hem det hela. Spänningen där bakom håller i sig då Kristoffer Karlsson svarar på Thörnbergs attack och slår honom med 8 tiondelar vilket gör att han kniper silvret med endast 3 tiondelars marginal. Markus Theorin laddar stenhårt på sista, tar fjärdeplatsen och förpassar supersnabbe 240-åkaren Håkan Ståhl ner till 5:e plats med endast 2 tiondelars marginal. VOC Mekonomen Rally bjuder på kamper som man inte hittar någon annanstans i rallysverige!

VOC Mekonomen Elit B
Ställningen står sig mellan de fem första med Patrik Adolfsson i topp följd av Jonas Thorsell och Victor Karlsson på bronsplats. I kampen om totalsegern slår Patrik Emil med 1,2 sekunder på SS 4 och är därmed snabbaste VOC totalt. Unga talanger är det ingen brist på i denna klass och idag har de faktiskt dominerat över de äldre rutinerade förarna som annars inte ger sig utan kamp. Just denna blandning av unga hungriga talanger och gamla rutinerade rävar är en av de saker som gör denna klass så intressant både att tävla i och att följa från sidan av vägen.

VOC Mekonomen Cup
Hemmaföraren Magnus Gad ser ut ta hem segern idag. Anton Janson får till slut sin tid och han tar andraplatsen. Det innebär att tredjeplatsen tas av Andreas Broberg som därmed rycker i toppen i SverigSerie-tabellen. Fyraablir Ola Wördin som därmed också skaffar sig en bra position inför fortsättningen av SverigeSerien. Sett till SverigeSerie-tabellen gör även Mikael Bodén ett bra resultat med en stabil 7:e-plats som ger många värdefulla poäng.