lördag 15 juni 2013

SS 3. Slätthult, 10,29 km

VOC Mekonomen Elit A
Nu händer det saker i toppen! Samtidigt som Elg kör av passar dessutom Per-Ola Thörnberg på att gå förbi Kristoffer Karlsson och han är därmed uppe på andra plats. Emil Bergkvist gör ett litet ryck nu när bromsarna funkar som de ska.

Lite längre ner i listan sätter Alexander Cruse en andratid på sträckan och är nu uppe på 5:e plats.

Den långväga gästen Siegfried Mayr har det fortsatt kämpigt längst bak i fältet, men känner man honom rätt kommer han att vara supernöjd i slutmålet. Han kör för att ha så roligt som möjligt och lyckas oftast bra med detta när han är i Sverige.

VOC Mekonomen Elit B
Patrik är fortsatt snabb och leder fortfarande i Elit B, men nu får han lämna över totalledningen till Emil Bergkvist. Räkna om att det kommer att bli fortsatt kamp mellan dessa två ungdomar under resten av tävlingen och Sverigeserien resten av året.

Jonas Thorsell gör en kanontid och slår tidigare 2:an Victor Karlsson med 7 sekunder. Nu skiljer endast en halv sekund dem emellan så räkna med ladd på sista sträckan!

Ola Wingren som vi tidigare flaggade lite för har tyvärr råkat ut för något och tappar c:a 3 minuter. Tråkigt för Ola som trots att han inte kör Sverigeserien i sin helhet ändå vill visa att han är snabb i den tuffa konkurrensen. Vi har inte glömt fjolårets fjärdeplats knappt 2 sekunder från pallen och hade verkligen unnat dig en pallplats i år.

VOC Mekonomen Cup
Hemmaåkaren Gad slår till med en supertid och går förbi Anton Jansson. Anton får dessutom passa sig för Andreas Broberg som också hittat ett rasande tempo och tar in nästan 5 sekunder och därmed är mindre än 3 sekunder efter inför sista sträckan.