lördag 15 juni 2013

SS 1. Visjön 12,38 km

VOC Mekonomen Elit A
Emil Bergkvist gör en väldigt fin tid och får en liten lucka till de bakom. Men där är det tätt, mindre än 10 sekunder mellan 2:an och tian.

Emils lucka är dock hotad, en bromsledning mitt under bilen har gått av och mekanikerna förbereder redan nu för att laga det inne på servicen efter sträcka 2.VOC Mekonomen Elit B
I B är det inte lika tätt, men ändå väl så spännande. Patrik Adolfsson öppnar bäst och drygt 5 sekunder före Victor Karlsson som är ytterligar c:a 5 sekunder före Jonas Thorsell.

Patrik är faktiskt en tiondel snabbare än Emil Bergkvist så de här grabbarna håller ett otroligt högt tempo!

VOC Mekonomen Cup
Även i cup-klassen går det fort och det är förhandsfavoriterna som redan från start tar kommandot. Tabellettan Andreas Broberg tar ledningen före Ola Wördin- Ola ligger femma i Sverigeserietabellen, men har en bruten tävling i Sundsvall så det speglar inte riktigt hur snabb han är. trea är Eddie Lundqvist som också är trea i Sverigeserietabellen

Men längre ner i startfältet lurade ett par riktiga fortåkare, Anton Jansson och Magnus Gad som tidigare i år inte visat sig i SverigeSerien tränger sig upp och kniper de två översta positionerna.