söndag 17 februari 2013

Hänt på Service...


En jublande glad Jochen Walther tillsammans med Stefanie Fritzenmeier meddelar att det förmodligen är de bästa sträckor de någonsin åkt på. Inget dåligt omdöme från den extremt rutinerade Jochen.Thohas Lahti har fått upp ett bra tempo på SS 2 och är endast 6 sekunder efter Emil Bergkvist som är sträcksnabbast. Han ligger därmed på en tredjeplats totalt inför avslutningen.Arne Rådström leder inför sista sträckan, som han var väldigt snabb på första svängen. Men han kan inte känna sig trygg då han fått någon form av bränsleproblem på väg in mot service. Förhoppningsvis har de fått till det, men eftersom de inte var helt säkra på vad det var kan de inte heller vara helt säkra på att det är löst.Håkan Sülds serviceteam ser att Håkan inte fått någon tid och de har inte fått någon rapport på vad som kan ha hänt. De bestämmer sig snabbt för att göra det bästa av situationen och äter upp den korv som var avsedd för Håkan och co-driver Ola Persson.


Vi får nu precis in en rapport från Charlott Holmqvist som meddelar att hon och Roger passerat Süld på SS 2 med vad som såg ut som tekniska problem. Vi hoppas för mekanikernas skull att det inte är bakvagnen som de lagade igår som gett upp. Trasig bakvagn och utebliven korv kan vara en farlig kombination...
Mycket ska fixas på endast 20 minuters service så det gäller att man har ett skickligt och inarbetat serviceteam. Det är en förutsättning för en lyckad rallysatsning.