söndag 23 december 2012

Presskonferens i Finland med härliga nyheter - nästan att beteckna som en BOMB!




VOC-ansvariga fick ta en paus i julstöket. Torsdag i julveckan var det presskonferens i Tammerfors inför VOC´s stora äventyr för säsongen - Castrol Rally Tampere 27 och 28 september. 

Presskonferensen ägde rum redan nu, nio månader före tävlingen, inne i planetariet i imponerande Näsinneula Tower. Tornet kommer också att vara högkvarter för tävlingen med service och startramp alldeles utanför. Konferensen var proffsigt ledd av Jukka Töyli känd från Eurosport och finska TV4. Med en samlad finsk motorpress på plats. Med representanter från Tammerfors stad. Representanter från alla större sponsorer. Kai Tarkiainen från finska förbundet som är kommunikationsansvarig för Finska Mästerskapen och dessutom tävlingsledare för finska VM-rallyt. Och med en rad andra prominenta rallypersonligheter i salongen.

Nästan alla detaljer för rallyt redan klara, även om mycket förstås är hemligt enligt rallyns regelverk.

Och i det fina sällskapet var VOC ett viktigt inslag, fick mycket tid och uppmärksamhet, och intresset för oss måste vi säga var på topp. Många intresserade frågor.

Och DAGENS BOMB var att man från finska arrangörens sida släppte två namn som ska köra med oss i VOC i tävlingen i våra inhyrda bilar. Och, det är verkligen inte vilka namn som helst: Toni Gardemeister (som var med på plats) och Harri Rovanperä. Tror inte dessa herrar behöver den minsta presentation men vill ni bli riktigt imponerade över vilka vi ska få äran att tävla mot i vår klass så gå till www.wikipedia.org och skriv in dessa båda herras namn - vet ni inte redan så faller ni nästan av stolen.

Det kommer mer praktisk information om Finland senare och vi kommer också inom kort att ta in en föranmälan för att veta hur många vi ska planera för - så håll som vanligt löpande utkik här på sidan.

/ VOC - Roger & Lotta