fredag 9 november 2012

SverigeSerie kalendern 2013 är klar

Nu har vi kalenderns för SverigeSerien nästa år färdig. Och den innehåller en riktig bomb, en fantastisk rallyupplevelse helt enkelt. Så här ser kalendern ut:

Tävling 1  Torsby, 19 januari - MK Ratten, ATAB/Finskogsvalsen
Tävling 2  Sundsvall, 16 februari - SMK Sundsvall, Stjärnsvängen
Tävling 3  Sundsvall, 17 februari - SMK Sundsvall, Stjärnsvängen II
Tävling 4  Växjö, 15 juni - Växjö MS, Dackefejden
Tävling 5  Kil, 10 augusti - Kils MK, Killingen
Tävling 6  Tammerfors FINLAND, 27 september, Castrol Rally - dag 1
Tävling 7  Tammerfors FINLAND, 28 september, Castrol Rally - dag 2
Tävling 8  Final - VOC RallyXplosion, preliminärt datum 12 oktober

Det kommer att komma mycket mer information om Castrol Rally i Finland, men redan nu kan vi berätta en hel del:

- Först hur hedrade vi alla ska känna oss av att vara inbjudna. De tog kontakt med oss stärkta av vårt goda rykte och höga underhållningsvärde för publiken (deras ord). Sträck på er alla VOC´are, det är er förtjänst!

- Rallyt ingår i Finska Mästerskapet. Det är totalt 10 mil SS! Vi delar för VOC´s del upp detta på två tävlingar, där första dagens dryga 2 mil utgör en delävling i SverigeSerien. Andra dagen med sina knappt 8 mil, den andra. Och! Varenda meter är av högsta finska standard, är träningssträckor för hela världseliten i vår sport och i precis samma klass och vägtyp som finska VM Rallyt.

- Vi hoppas att kunna tillhandahålla arrangörsnoter men dessa kommer vi av såväl praktiska- som ansvarsskäl även att rekognosera en gång under fredagen. Tävlingen startar på fredagskvällen för oss.

- Det jobbas just nu intensivt på den finska sidan för att åstadkomma specialpriser på färjan över och på gemensamt boende för oss alla till extra bra pris. Vi räknar med att samordna så att vi inte tar med alla bilvagnar på färjan för att spara kostnad. Det går bra att köra transport från färjan till start.

- Vi kommer också att ha lägre startavgifter, båda dagarna med alla 10 mil specialsträcka kommer bara att kosta cirka 2000:- totalt för oss + notavgift.

- Målet är att det totalt sett inte ska bli extra kostnad trots att två rallyn i SverigeSerien går i Finland och är av den här grymma kalibern.

- Vi kommer att ha gästförare i VOC, en eller flera VM-meriterade finska rallystjärnor, vi släpper dock inga namn ännu. Har du en kanonbil men tänker trots det inte köra, och kan därför tänka dig att hyra ut din bil... kontakta oss så snart du kan på vocsverige@gmail.com eller roger@k2-online.nu

- Rallyt är hårt mediabevakat och dessutom TV-sänt.

Välkommen till ett spännande säsong i SverigeSerien med en riktigt speciell krydda.

/ VOC - Roger & Lotta med organisation